woensdag 15 december 2010

Bolderkar ge-up-grade tot huif(bolder)kar

Wij zijn echt wandelaars, heerlijk de natuur in en genieten.
De kids lopen een flink stuk goed door, maar als ze moe worden...tja....daarvoor hebben we een bolderkar gekoch, een extra grote, zodat wij ook geen rugzak meer hoefde te dragen met de picknick spulletjes.
Want dat hoort er volgens onze kids gewoon bij, een wandeling is geen wandeling zonder picknick, regen, sneeuw of zon, er moet gepicknickt worden. ;)

Nu was de brandende zon (met name op de heide) wel een klein probleempje tijdens het wandelen, zeker als ze in de bolderkar zaten, dus we maakten een huif! Ja, ik zeg we, want manlief maakte de bevestiging ervoor.

De "ronding" is met dank aan de stokken van de bed tent van Ikea. De huif kan heel gemakkelijk erop of eraf gepakt worden.

De binnenkant moest natuurlijk wel worden voorzien van een stijlvolle bijpassende mat, met antislip, zodat ze niet uitglijden in de wagen.De "papiertjes" op de foto zijn inmiddels vervangen door rubbertjes, de klep rammelde te hard. We willen wel graag genieten van alle natuurlijke geluiden in het bos of de heide of waar we ook maar even onze benen willen strekken en niet het geklepper van de kar.De tas voorop is een gewone fietstas en de rode tas erbinnen in is zo'n booscahppen ding. Ze moeten nog aangepast worden, maar ben er niet meer aan toegekomen, dus waarschijnlijk zal het ook wel nog een tijdje duren, gezien ik nog zo veel andere leuke dingetjes in mijn hoofdje heb zitten om te maken. ;)De bolderkar kan helemaal uit elkaar gehaald worden en de huif dus ook. En die kan lekker klein worden opgeborgen in die bijpassende (hoe kan het ook anders) tasje.

2 opmerkingen:

  1. Wat voor stof heb je gebruikt? Ik wil voor het veraderen van mijn zoontjes kamer de tent van andere stof voorzien. Maar ik heb geen idee wat voor stof ik hiervoor het beste kunt gebruiken.
    Hopelijk kan jij mij van info voorzien...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mag ik vragen hoe je dit hebt bevestigd aan de bolderwagen? Ik vind het een geweldig idee!

    BeantwoordenVerwijderen