donderdag 31 mei 2012

We gaan vrolijk met iets anders verder!

Zoals ik ik mijn vorige bericht al aangaf, zal ik niet snel meer iets naaien. Tja...maar stilzitten is niet mijn ding, nooit geweest en zal het ook niet worden. LOL
Ik ben gek op lezen, maar het liefst een luisterboek, zodat ik gewoon nog iets kan maken of doen. ;)
Echte boeken lees ik ook heel graag, maar nooit langer dan 5 minuten, want dan kriebelt het. Dus ideaal voor vlak voor het slapen gaan, even de oogjes moe laten worden. 


Heel lang geleden, voordat internet bij de meeste mensen thuis was, werkte ik wel eens met steen en hout, maar goed, dat gaat nu niet meer. Maar een deel van die kennis ga ik nu wel weer gebruiken. Misschien wel voor mijn webshopje!
Namelijk mallen maken en gieten, alleen wil ik nu mallen maken voor sieraden, kralen, kleine beeldjes, zeepjes en ...voedsel! Denk aan marsepein, chocolade of andere dingen om de taart of cakes te versieren. Nu ben ik niet echt een taarten bakker, doe het wel eens. Maar het zijn lang niet zo'n kunstwerken als ik vaak zie bij anderen. Gewoon een standaard "uit een pakje met eigen liefde" appeltaart! Of soms een monchou of chocolade taart uit een pakje! ;)


Ik heb wel eens geprobeerd om een mooie fondant met marsepein taart te maken. De chocolade taart (uit pakje) eronder was heerlijk. De taart ook, maar iedereen vond het te zoet, die buitenkant. Dus daar is amper van gegeten. 


Maar om terug te komen op wat ik wil gaan doen........mallen maken voor taart en cake versiering. En ook kralen en kleine beeldjes, door middel van klei (fimo) en harsgieten.Goed, mijn lieve man herinnerde mij er wel aan, dat we niet weten hoe lang het zo blijft als nu. Het kan over een paar dagen verslechteren, maar het kan ook nog jaren duren. Of ik daar wel goed over nagedacht had, want dan krijg je wel weer een klap te verwerken.


Klopt...ik heb er ook goed over nagedacht...en ik ga het doen. Ik leef liever ten volle, doe wat ik het leukste vind en wat ik wel nog kan. Zelfs als het betekend dat ik meer last krijg. Dan dat ik nu al ga zitten wachten op wat komen gaat en een hoop plezier mis. Nu staat manlief er wel helemaal achter, hij wilde alleen zeker weten dat ik er goed over nagedacht had. De schat! ;)


Dus een bestelling gedaan, waarbij me natuurlijk weer veel te veel aan mijn vingers bleef plakken. En nu is het afwachten op de levering. Ach...en als het niet gaat, heb ik het tenminste geprobeerd. ;)


Het belangrijkste wat ik de afgelopen jaren geleerd heb is, denk in mogelijkheden, niet in problemen. Dus ik kijk en doe wat ik wel kan, niet wat ik niet meer kan. 

En in de tussentijd ben ik ook nog aan het leren goed te werken met Corel, want ook daar heb ik idee├źn voor!  Maar eerst het programma goed onder de knie krijgen. ;)


Liefs, Anna.


2 opmerkingen:

  1. Goed zo, fijn dat je alternatieven vind en leuke nieuwe dingen om te ontdekken en ontwikkelen. Ik zag juist vandaag bij HANDMADE (zie linkje, tussen mijn bloglijst) Dat ze mallen had gemaakt van dropjes en zo bedeltjes gemaakt had voor een drop-armband. Dat zag er zo leuk uit! Sterkte en ik hoop dat je nog lang je creativiteit kunt behouden. Liefs MiM

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks MiM, heb het zojuist bekeken ziet idd erg leuk uit! ;)

    Liefs, Anna.

    BeantwoordenVerwijderen