vrijdag 5 april 2013

vervolg uitbreiding!

Kleine plantjes worden groot! Sommige moesten zelfs al verpot worden, nog even en ze hebben sta-hulp nodig (komkommerplantjes). ;)  De pluksla begint ook al lekker te groeien.

En per ongeluk een extra gelukje! Omdat een hyacint niet bleef staan en ik een stukje van de paastak had afgeknipt, dat te lang was, zette ik dat stukje bij de plant als ondersteuning. Toen ik de hyacint eruit haalde, zag ik dat het afgesneden stukje tak aan het uitlopen is, het heeft zelfs al een paar wortels, dus ik heb het weer netjes in een potje gezet. Met een beetje geluk, liefde en geduld, hebben we ooit misschien een eigen krulhazelaar! ;)
 
Voor de kids is er niets leuker dan als ze van mij stukjes plant mogen proeven. Zoals peterselie, bieslook, basilicum, munt en tuinkers. Heel af en toe een stukje jonge sla.
Mijn kids eten graag een boterham kaas met extra groen! Dan knip ik van de bovenstaande fijn op hun brood, heerlijk vinden ze dat. Ze laten vriendjes ook wel eens proeven, maar de meeste kids vinden het lange gras (bieslook), helemaal niet lekker! LOL
Ze hebben beide moeten beloven dat ze geen blaadjes zelf mogen plukken of eten zonder dat mama het ziet. ;)

Het duurt ze alleen te lang voordat de tomaatjes, komkommers, paprika's, boontjes, wortels en erwtjes eindelijk echt groeien en ze het kunnen eten. Want nu moeten ze het doen met wat we op de markt kopen. En eigen gegroeide groente is toch net wat lekkerder, al is het maar door de liefde die je er aan besteed. ;)

Een heel fijn weekend!

Liefs, Anna.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten