zondag 9 juni 2013

Update plantjes

Het is al weer n tijdje geleden, maar mijn plantjes groeien goed en ze leven zelfs nog steeds!
Nu zullen de meeste dat laatste wel n rare opmerking vinden, maar ik had voorheen de naam dat ik alles was groen was, liet sterven. Mijn bureau-planten kregen alleen iets als mijn theekopje even leeg moest en ik kreeg zelfs n plantje aan het bloeien dat alleen bloeit as je het verwaarloost en het op sterven na dood is (volgens een ex-collega). Ik heb het al zo vaak geprobeerd, maar het faalde telkens, omdat ik ze vergat water te geven of juist veel te veel water gaf.

Nu heb ik toch al een enkel plantje weg moeten doen, omdat het een beetje verdronken was. Maar de meeste plantjes hebben het tot nu toe overleefd!

Kijk zelf maar!

 
Inmiddels heb ik ook al ons (kleine) balkon vol gezet met van alles groens, zoals je ziet.
De kids zijn nog wel het meeste blij met de aardbeien, iedere dag kijken ze of ze al rood zijn. Vandaag begon een aardbei al een heel klein beetje rozig te worden! ;)

En ik las ergens een mega tip, tegen katten die alle planten aan knagen! Cayenne peper poeder strooien, wel na een regenbui nieuwe strooien, anders is de geur weg maar zo lang het poeder er was, bleven ze er vanaf! Op sommige foto's zie je ook dat roodbruine poeder liggen. Zoals op de bladeren van mijn kiwi-plantje.

Blijkbaar vinden niet alle katten knoflook vies, ik kocht speciale korrels die doordrenkt waren met knoflookolie, dat zou de katten weg houden, maar de onze niet. Kan komen doordat we hier nogal wat knoflook gebruiken (eten), maar kan ook aan onze katten liggen!

Niet alle plantjes doen het even goed, ben het nog aan het leren. Klets me een ongeluk tegen ze en een keer per week krijgen ze een heel klein beetje biologische planten voeding, die speciaal voor eetbare planten is.

Het is heerlijk om even wat verse sla of kruiden te plukken als je wat nodig hebt.

Hopelijk hebben we lekker veel verse groente en fruit van mijn plantjes!

Liefs, Anna.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten