donderdag 19 september 2013

Letter memory!

Afgelopen tijd waren de kids ziek, net als een flink deel van de kinderen hadden ze volgens de huisarts de griep, uitzieken dus. Mooi!

Ze hadden regelmatig nogal hoge koorts, die afgewisseld werd met een paar spaarzame momenten die n stuk lager waren (met dank aan de zetpilletjes). En tijdens die momenten dat ze zich niet zo ziek voelden, wilden ze wel wat spelen. Mijn meisje kreeg gelukkig van school nog wat huiswerk, zodat ze niet achter zou geraken op de rest.


Ze leest al makkelijke boekjes en overal waar ze tekst ziet. Denk aan boodschappen doen, het liefst zou ze ieder potje, pakje, flesje en blaadje voorlezen. Nu pas valt het me op hoeveel informatie we eigenlijk krijgen via lezen. Overal staat wel iets geschreven. Ik hoor regelmatig onderweg: Mama even wachten, moet dit even lezen!

Mijn manneke herkent de letters.
Alleen stelde hij een vraag bij het feit: waarom schrijven ze die letter op zo veel manieren?
Ja, dat ligt aan het lettertype dat je gebruikt. Nou hij vond het stom, want de meeste letters herkende hij wel in gewoon blokschrift, maar zelfs tussen twee blokschriften heb je twee verschillende a's.

Tja...eigenlijk heeft hij gelijk, maar het is nu eenmaal niet anders. Hij zal toch de verschillende vormen moeten leren. Dus ik ging stoeien met Corel en maakte ik n memory spel voor ze.

En dit spel maakt dat herkennen net iets makkelijker. Het zijn beide beelddenkers (net als Mama), dus zien is leren. En zie.....mijn letter memory! ;)

 
 
Sorry voor de slechte foto's. Mijn telefoon heeft het glas gebroken en daardoor doet hij nogal raar. ;)

Overal staan 3 verschillende lettertypes op, behalve bij de T want op school leert mijn meisje nog een andere T, die ik nog kon van vroeger. Dat is de enige die er met de hand op geschreven is. ;)

En een extra setje, want het het alfabet heeft een even aantal en kan het dus zijn dat ze gelijk spelen! Nu niet meer! ;)

Gelukkig zijn ze nu weer naar school.
Ze vonden het een leuk spel. Dat hoort Mama natuurlijk graag! ;)
Liefs, Anna.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten