zaterdag 14 januari 2012

Prinses

Mijn meisje is net als zo vele andere meisjes helemaal in de ban van Prinsessen en Tinkerbell.
Voor Tinkerbell is ze aan het sparen. Maar het prinsesje moest speciaal zijn. Of ik dat "even" wilde maken. Ze had ook een heel goede reden om een cadeau te vragen, ze was die dag ook gestopt met het vinger-sabbelen. Als ze moe was, gingen haar rechter wijs en middelvinger gezamenlijk de mond in.
Toen ze 4 werd begonnen we regelmatig te hinten dat het toch wel tijd werd dat ze ermee stopte. Maar ik wilde wachten totdat ze er zelf klaar voor was en hoopte dat het niet al te lang meer zou duren. :)

Op een dag kwam ze bij me zitten: Mama, ik wil even met je praten. Dat zei ze met een heel serieus gezichtje, geen lachje te bespeuren op haar altijd vrolijke gezichtje. Dus dit was echt er iets waar ze mee zat. Ik had geen idee wat het kon zijn.

Mama, ik wil een deal maken. Als jij me een mooie prinses maakt met roze haartjes en roze kleertjes die ze ook uit kan doen. Dan stop ik met vinger-sabbelen. Is dat een deal? Haar handje stak ze al direct naar me uit.

Goed schat, ik maak de Prinses, maar jij moet dan echt helemaal stoppen ermee. Ook in bed!
En dat deed ze echt! Ik had nooit gedacht dat ze het van de een op de andere dag zou kunnen.

En zo werd ons gezin uitgebreid met een heuse Prinses!Alleen kreeg in net de vraag of ik Tinkerbell niet ook zelf kon maken, het sparen duurde zo lang! LOL
Ik denk dat ik me deze keer eens niet laat overhalen om het te maken. Ze zal ook eens moeten leren dat niet alles zomaar kan en je dus echt voor de dure dingen zal moeten sparen. :)
Nu is de pop op zich niet duur, maar voor een klein meisje wel.

Liefs, Anna.