donderdag 3 oktober 2013

Stoffenbeurs - Stoffenmarkt

Sinds hier in ons dorpje twee keer per jaar een stoffenbeurs is ga ik er ook iedere keer heen. Ik ga direct als ik de kids naar school gebracht heb en ze nog de helft zijn aan het opbouwen.
En dat heeft een goede rede. Namelijk ik koop gerust 10, 20 of 30 meter bij een kraam en als dan nog tig dames staan te wachten is dat niet leuk voor mij, de verkoper en de wachtende dames. En de verkoper heeft een leuke start van de dag! ;)

Daarna naar de volgende kraam en de volgende.
Het 's middags ben ik dit jaar terug gegaan met mijn meisje zodat ze zelf haar stofjes kon uitzoeken, want zij moest namelijk wel naar school. En ook toen zijn er nog een aantal metertjes aan mijn vingers blijven plakken.

Dit jaar was het totaal (incl die van mijn meisje) maar 55 meter. Mijn all-time low! Ik heb nog nooit zo weinig stofjes gekocht op een stoffenbeurs. Ik krijg er altijd zo veel inspiratie van. ;)
En nu mijn meisje mee ging, dat was geweldig! Heerlijk met z'n tweetjes alle stofjes voelen, kijken, kiezen en bedenken wat we ervan gaan maken.

Mijn meisje wil van de tijgerstof en de geblokte stof, knuffeltjes. Ze is namelijk GEK op knuffeldieren, gekochte, maar die zij of ik zelf maken, zijn het meest favoriet!
Want dan zijn ze precies zoals zij ze wil. ;)


Ik ga mooie oranje met blauwe sweaters maken voor haar, al wilde zoonlief er graag ook eentje. Op zich geen probleem, heb meer dan genoeg! Maar......hij heeft het meest prachtige peentjes haar, mooi oranje, niet te fel, het neigt een heel klein beetje naar goud. Echt geweldig! Zo'n kleur die je niet kan verven. En om daar nu een oranje trui bij te doen?
Hij vind van wel! Hij draagt wat hij leuk vind, niets meer niets minder. ;)


Deze fleece wil mijn meisje gebruiken om zelf een vest van te maken, denk wel dat ze daar een beetje extra hulp van Mama voor nodig heeft. Ze heeft ambitie!
Ze heeft gevraagd of ik het patroon wilde tekenen, want patronen voor kleding is nog iets te moeilijk voor haar om helemaal zelf te maken. Makkelijke patroontjes voor knuffeltjes dat gaat goed. Ze zal wel zelf tekenen hoe het uiteindelijk moet worden, want ze weet precies hoe het uiteindelijk moet uitzien! ;)


En super leuke en stoere katoenen stofjes uit om van alles en nog wat van te maken!
De bovenste twee rijen zijn jongens stofjes, eindelijk zijn er ook vele voor hem te koop. Want de eerste jaren, was er amper iets te vinden.
De onderste rij is voor meisjes, de die met de koffiepotjes en kopjes is voor Mama! ;)

Je kan nooit genoeg stof hebben en ik heb kasten en kasten vol met stof en andere fournituren, knutselspullen, verf en papier. Heerlijk, altijd iets in huis om mijn creativiteit en die van mijn kids mee uit te voeren! ;)


En we kochten deze muizen fleece, het voelt zo super zacht en knuffelig. Hebben genoeg gekocht voor n lekkere knuffel trui of vest en bijpassende knuffeltjes! ;)En alles bij elkaar! ;)


Liefs, Anna.