maandag 26 augustus 2013

Het kraamcadeautje!

Een tijdje terug schreef ik dat ik nog iets gemaakt had voor een zwangere vriendin. (helemaal onderaan).

Inmiddels zijn we erheen geweest en ze is er erg blij mee!
Het zal niet lang duren of haar kindjes worden geboren (hopelijk nog n paar weekjes). Ja, kindjes, ze krijgen er twee! ;)

Het is een lekker dik boxkleed, zoals ze zelf graag wilde. ;)


(de foto is geleend van mijn vriendin)

Meis, heel veel plezier ermee en heel veel geluk! ;)

Liefs, Anna.Stilte! Maar niet stilgezeten.

Tja...degene die mij kennen weten wat het betekend als er langere tijd een stilte is op mijn blog. Dan gaat het lichamelijk niet zo heel super. En aangezien mijn blog gaat over wat ik allemaal maak en niet hoe ik me voel, heb ik dan geen zin om te schrijven.Ik hou er namelijk niet van om te klagen, het is gewoon niet anders. Dus gewoon positief door! ;)

En de kids hadden vakantie, dus veel tijd om achter de laptop te kruipen had ik niet.

Maar ik heb niet stil gezeten, als het even kon zat ik toch weer te fröbelen of was met mijn plantjes in de weer. Van de meeste vruchten van mijn moesbalkon heb ik geen foto, omdat het voordat ik het toestel had gepakt, de kids het al hadden opgegeten. ;)

We hebben inmiddels ook al baby komkommers. En regelmatig nieuwe sperzieboontjes (die de kids zo rauw van de struik af eten), tomaatjes en aardbeien.


De lievelingsspijkerbroek van zonemans werd een duif, toen bleek dat hij echt veel te kort begon te worden. Want die broek mocht niet weg. 

En de duif heeft namelijk ook een eigen nestje op het balkon, waar zonemans regelmatig met hem zit te spelen. Voor degene die niet direct zien wat het is, het is een hanging-basket, met een kokosmatje erin. Nestje dus!

 
En er werden nogal wat baby's geboren in mijn vrienden en kennissenkring.
Die kregen allemaal een tut-popje.
Wel even een beetje scheef kijken, ben vergeten ze te draaien en hier krijg ik ze niet meer gedraaid. ;)


En dochterlief was nog jarig in de tussentijd. Nu houden mijn kids niet van speelgoed dat kabaal maakt, maar eerder van lekker knuffelig. De meeste grotere furby's in de winkel hebben harde ogen en snavel. Of waren niet naar de smaak van mijn meisje (te veel roze, te klein, etc....).
Dus de avond voor haar verjaardag, maakte Mama even deze furby-poef. Ze kan er lekker mee knuffelen en erop zitten. ;)

Ze vroeg ook nog een lavendel warmte zakje voor in bed, zodat in de zomer alleen de geur er was en als ze het koud had, hij ook warm kon worden. Tja...die paar naadjes is het werk niet. ;)
Nu kan ze lekker haar boeken lezen die ze ook nog kreeg voor haar verjaardag. Want een kind dat 6 jaar word en boeken en zelfgemaakte dingen vraagt, dat kan je toch zeker niet weigeren! Althans ik niet! ;)

Het stofje had ze zelf uitgezocht.

Op een beetje druilerige vakantie dag maakt ik samen met de kids deze wollen ketting.
Die ik misschien in de winter over n (hoog gesloten) trui heen om doe (kan niet tegen het gekriebel van het ding. ;)
Maar vrolijk is hij wel!
En ik heb weer n oude liefde nieuw leven in geblazen.
Namelijk speksteen bewerken.

Dit is mijn eerste werkstuk, het moet een uiltje voorstellen. ;)


 De ruwe versie en de steen voordat ik ermee begon!

 Ik had het tijdens ons verblijf in een vakantie huisje afgemaakt.
Nu weet ik niet hoe het bij anderen gaat, maar in mijn vakantie tas zitten altijd meerdere projecten om te maken. Zo had ik tekenmateriaal, haakspullen en de speksteenspullen bij me. 
We waren ook maar een midweekje weg. ;)
En we zijn zelfs nog halverwege nieuwe haakwol gaan kopen, omdat hij op was!

En vlak voor vertrek maakte ik even het opberg tasje voor mijn vijlen en raspen. ;)
 En dochterlief wilde ook mee doen en maakte uiteindelijk dit hartje. ;)

De dino steen die je in de achtergrond ziet staan bij mijn mapje, heb ik voor dochterlief gekocht, als ze die klaar heeft, zal ik die ook nog plaatsen. Voor haar is het wat moeilijker om aan de vormeloze steen te zien wat het gaat worden. Het hartje (driehoek vormige steen) zag ze direct, maar dat die ene steen een uil was volgens Mama, dat zag ze niet. Dus toen ze zag dat je ze ook kan kopen als er al een beetje vorm in zit, wilde ze graag de dino proberen. ;)

Dus al met al, heb ik niet stil gezeten. Tussendoor nog wat sjaals en mutsen gehaakt, maar daar nog geen foto's van gemaakt. ;)

Vind niets zo lekker, dat als je in een speeltuin of bij de judo zit te wachten op de kids om met de handen lekker zonder na te denken iets zit te haken. Niets moeilijks een sjaal, muts of tasje heeft weinig fantasie nodig, ik werk dus ook nooit met patronen. Ik haak op gevoel. ;)

Dus de foto's van de gehaakte dingen houden jullie nog te goed. Vind sjaals en mutsen altijd zo plat uit zien op een foto, omdat ik liever geen levende modellen gebruik. Hm....misschien eens de wat beesten of poppen bij de kids lenen. Maar dit wordt nog vervolgd!!! 

Ow is het al zo laat!
Sorry, ik moet ervan door. Ik hoop nu weer wat sneller lang te kunnen komen. Heb namelijk hele leuke ideeën!!!
De kids zijn op school, dus als het even mee zit, kan ik lekker fröbelen. ;)

Liefs en tot snel!

Anna.