donderdag 29 augustus 2013

Woensdag! Piraten-dag!


Gisteren kwam mijn nieuwe agenda voor 2014!!!

Beetje vroeg, weet het maar had hem alvast besteld, dat als hij uit kwam, ik hem ook zou krijgen!
De afgelopen drie jaar heb ik dus al een agenda van de Flow, omdat ik gek ben op mooie papiertjes en printjes. En ze begrijpen dat een agenda niet alleen is om datums van afspraken in te zetten, maar vooral (net als vroeger) in te plakken, schrijven en om inspiratie in op te schrijven. Want daar is altijd weer lekker veel ruimte voor. Want voor afspraken te onthouden het ik mijn telefoon! LOL


Op woensdag bak ik meestal pannekoeken voor de kids. En gisteren eens geprobeerd om glutenvrije pannekoeken te bakken. Goed gelukt, de kids vonden ze ook heerlijk. Om nu een aparte stapel voor de kids en eentje voor mij (glutenvrij) te maken, had ik helaas geen zin. Maar had zelf ook wel weer eens zin in een pannekoek, mag anders alleen ze maken en eraan ruiken! ;)
Ik heb hier maismeel gebruikt ipv volkorenmeel dat ik normaal gebruik.De kids wilden weer eens piraten eiland spelen en toen zij op school waren, had Mama alles klaar gemaakt. Inclusief kaart met speurtocht door het hele huis.

Ik had eerst een plattegrond van ons huis gemaakt, de plekken aangegeven waar ik de kaartens zou verstoppen (de nummers). En toen een ander vel erover heen gelegd en de route opnieuw getekend, Alleen de kinderslaapkamer is een kasteel, de gang een lang zandpad tussen de bomen en onze slaapkamer is de grot.  De schat lag achter de grote zwarte rots (bank in de woonkamer).


En de schat! Ik had er n paar lekkere dingetjes in gedaan.
Waar een schoenendoos al niet goed voor is, wa!
Nadat de schat gevonden was, hebben ze nog twee grote dozen versierd als boot en de schat (plus speurtocht) nog vier keer gedaan.
Alleen toen stopten ze er speelgoed en stenen in als schatten. :)

 
Al met al een gezellige (en vooral rustige) middag voor Mama. ;)

Liefs, Anna.