donderdag 30 mei 2013

Zoonlief!

Ik heb wel al vaker laten zien wat mijn meisje van 5 jaar allemaal maakt, ze naait, tekenend, maakt en schildert.

Maar heel zelden zie je iets verschijnen wat mijn zoontje (4 jaar) maakt. En dat heeft een hele goede rede. Meestal als hij ziet dat ik de fotocamera pak, wordt hij boos. Is niet mooi genoeg en maakt het kapot. Tekenen en schilderen is niet echt zijn ding, hij is een bouwer.

Maar langzaam aan, wordt hij steeds trotser op zijn bouw werken, ook omdat hij begint te merken dat de kinderen in zijn klas, heel andere dingen bouwen. Hij moet iets creëren. En steeds vaker zegt hij, Mama maak maar een foto! ;)Dit is een kasteeltje dat hij gisteren voordat hij naar school ging eventjes maakte.Dit kasteel bouwde hij als dankje voor de schenker van de doos. Deze foto moest ik zelfs mailen! ;)


Dit is een hijskraan met speciale krachten antennes (die 3 ronde rode lussen), die hij op school gemaakt heeft. De juf vond het mooi en dan mogen ze het een dag laten staan, om aan het eind van de schooldag Mama of Papa door het raam te laten zien. ;)

Dit is een snelle tekening, tijdens een school uitje, ze MOESTEN iets over de natuur tekenen. De boom (waar het handje van een ander kindje op ligt), bloem en het kevertje onder de bloem zijn van hem. Daarna gooide hij snel het waskrijtje in de pot en ging weer verder met zijn schattenzoektocht. Hij verzameld namelijk van alles, stenen, nootjes, stukjes plastic of hout, noem maar op, als hij het speciaal vind, wordt het in zijn kist gedaan. En daar lagen overal kiezelsteentjes...dat staat bij hem garant voor het vinden van speciale schatten. ;)


En van lego maakt hij kevers met van die antennes die hij een tijdje terug op de tv heeft gezien.


Ik denk dat het zo eentje was.


Dan bouwt hij de meest wonderbaarlijke uitvindingen of auto's die van alles kunnen.
Zoals deze super raket, die niet alleen super snel is, maar ook supersnel ijsjes maakt!

Of wil hij dat ik hem help met een doos te verbouwen. Hij mag van mij niet met een scherp mes werken. Hij is 4 en heeft de meest fantastische ideeën, zoals bij lederen bank onderwater zetten om te kijken of de huid van de koe ook zo raar wordt als zijn handjes als hij in bad geweest is. Dus bepaalde dingen krijgt hij voorlopig niet zelf in handen of alleen onder streng toezicht (plaksel).
Hij zegt dus waar ik moet snijden (hij doet het met een potlood voor) en hij plakt. Met o.a. deze auto als resultaat. De splitpennen waren mijn idee. Maar hij heeft ze ook nog vast geplakt. ;)

Zijn zus wilde het verven, maar daar had hij geen tijd meer voor. Het bouwen had al zo lang geduurd dat hij er nu even snel mee moest spelen. Hij weet dat verven wel eens lang kan duren voordat je ermee mag spelen iv, drogen.


Hij heeft een andere manier van werken en is net zo creatief als zijn zus en Mama. En Mama is alleen maar blij dat ze er eindelijk foto's van mag maken. Want zoals de meeste Mama's ben ik trots op mijn (speciale) kids, ondanks alles. ;)

Liefs, Anna.

PS de bank kreeg geen rare huid en heeft er twee dagen over gedaan om weer droog te worden.

PPS de doosauto heeft het niet overleefd, twee kids die erop gingen zitten, wippen en wiebelen, waren toch een beetje te veel voor de hem en hij zakte in elkaar. ;)